nie sadze zeby zakazali chodowle. a to że ruzykuje to jest tylko moja sprawa wiec sie nie wypowiadaj. i sorry za za bardzo naświetlona głowe:p
Wersja do druku
nie sadze zeby zakazali chodowle. a to że ruzykuje to jest tylko moja sprawa wiec sie nie wypowiadaj. i sorry za za bardzo naświetlona głowe:p
Dobra... nie bede juz nic komentowal... Ale wciaz uwazam ze wezami jadowitymi powinni sie zajmowac bardziej doswiadczeni hodowcy (oczywiscie nie mowie ze ty nie jestes doswiadczony... bo tego nie moge ocenic...). A co do gabona... To naprawde jest ładny... Ale i tak nie mam zamiaru brać się za węże jadowite...
no świr troche jesteś - ale nie będe Cię krytykował!
węże ładne, tylko jedno pytanie mam:
masz jakąś surowicę pod ręką?
:(
Rowniez i moje slowa poparcia dla wypowiedzi "pppppp". Dodac moge tylko tyle ze sam osobiscie mam sporo pajakow (w tym Poecilotherie, Haplopelmy, Citharishiusy etc.) ale nie porownywal bym ukaszen zmiji gabonskiej z ukaszeniem nawet tego rodzaju ptasznikow. Po czesci warto czasami byc czasami odpowiedzialnym za otoczenie i (ale to tylko moje odczucie) nie chcial bym miec kogos takiego za sasiada. Wazna jest tez relacja ilosc jadu na mase ciala... a z tego co widze nie meczyl by sie za dlugo :-)
Pozdrawiam
Witam.. postanowiłam sie rowniez wypowiedziec na ten temat..rowniez uwazam ze branie tak jadowitych wezy na rece nie jest zbyt madre..aczkolwiek widzialam jak zachowuje sie ten waz w roznych sytuacjach, jest spokojny i nie agresywny. jak sie zaczyna niepokoic to adrazu slychac wiec latwo przewidziec kiedy nalezy dac mu spokoj. pppppp a co do ludzi chcacych nasladowac .. najpierw Ci ludzie musieliby wydac troche pieniedzy na tego weza i w dodadtku jeszcze go sobie skads zalatwic zeby moc cos takiego chciec...a jezeli Ty wiesz skad wziac takie weze to jednak wynika ze cos z tym masz do czynienia. slowa uznania dla studenata politechniki wroclawskiej... dobrze ze sa ludzie ktorzy tak duza wiedza o jadzie i jego dzialaniu. tylko nie oceniaj ludzi po tym jak sie wygladaja.. bo mozna sie przejechac.
pozdrawiam
legalize...
nie oceniam ludzi po wyglądzie ale po tym co robią, nie chodzi mi dokładnie o tego węża ale ogólnie o jadowite, a co do ceny: trimki na forum są tańsze od zbożowek a swego czasu w sklepie we wrocku na odrzańskiej była do kupienia żmija sykliwa albo gabońska (nie pamietam terza dokładnie) z gruczołami jadowymi koszt był 700zł co nie znaczy że to jest kwota poza zasięgiem jakiegoś hodowcy amatora
:) to nie wiem skad Ty zbozowki zalatwiasz ze sa drozsze od trymkow:). a co do wezy jadowtych w sklepach to moze powienienes sie wziac za tepienie tego procederu bo widze ze dobrze Ci idzie.:))) pozdrawiam.. a no i nie wiesz czy maja jeszcze tego arietansa czy gabonice?? moze sie tym zajmij?
nie wiem bo od dwóch lat nie mieszkam we wrocku
a teraz odpowiedz na pytanie:) czy ten waz Ci sie podoba?? pomijajac juz sam fakt ze jest trzymany na rekach.. . chodzilo o samo piekno b. gabonica a nie o to czy potepiasz czy pochwalasz... mnie podoba sie BARDZO:)