A pozbawić kogoś głowy można w zdecydowanie bardziej humanitarny sposób (Chodzi mi o zabicie Kima Sun-Li), odrąbując głowę choćby maczetą- od tyłu. Wtedy człowiek ginie od razu, podczas gdy oni męczyli go, odcinając powoli głowę od przodu.
Wersja do druku
A pozbawić kogoś głowy można w zdecydowanie bardziej humanitarny sposób (Chodzi mi o zabicie Kima Sun-Li), odrąbując głowę choćby maczetą- od tyłu. Wtedy człowiek ginie od razu, podczas gdy oni męczyli go, odcinając powoli głowę od przodu.
Dobra broń ich sobie, dla mnie są to smiecie ktore nie mają odwagi stanąc w równej walce z wojskami innych krajów i tyle. A Bush i Putin to dobry przykład czym rózni sie człowiek cywilizowany od dzikusa, pokazują to co im nie zaszkodzi i nie wzburzy opinii publicznej, a araby sie szczycą swoimi zachowaniami, takie zwyczaje były w epoce kamienia łupanego a nie w cywylizowanym siwecie. W zyciu o to chodzi ze nawet jak zrobisz cos złego a nikt cie nie złapie to nie musza o tym ludzie wiedziec.
Co jak pobiłes kolege to leciałes do mamy i krzyczałes "Mamo pobiłem Jacusia i złamałem mu nos" albo "Wiesz co mamo dzisiaj zapaliłem pierwszego papierosa", jesli tak robiles to jestes dziwny.
tylko ze tak wlasnie sie zachowuja dzieci, ktore nie biora odpowiedzialnosci za swoje czyny.. bush ma na sumieniu wiecej istnien ludzkich niz mozesz sobie wyobrazic.. i tylko dlatego ze ladnie to ukrywa jest lepszy od tych "dzikusow"?? jesli to jest ten Twoj cywilizowany swiat to Ci szczerze gratuluje..
aha tak postępują dzieci, tylko ze 3/4 osob na swiecie tak robi wiec ponad polowa jest ograniczona?
widocznie tak jest.. odpowiedzialnosc to podstawowa zasada.. kiedys zrozumiesz..
i co jak zrobisz cos złego to zaraz lecisz mowic o tym kazdemu? nie wierze w to, gwarantuje ze jesli nikt sie nie przyczepi to sam sie nie przyznasz.
mozesz gwarantowac jak sie Ty zachowasz ale nie mow mi jak sie ja zachowam.. prosze Cie..
oj są gorsze, gwarantuje. Chocby (to akurat do Neo2) to co robili Amerykanie w Wietnamie, to wręcz przewyższa Islamskich terrorystów, gdyż w Wietnamie zginęlo kilka milionów na różnorakie sposoby których wymieniać nie będę...
Drugim przykładem jest Czeczenia, kiedys, chyba rok temu był taki artykuł (tytuł znalazł się nawet na okładce) w Neewswicku (pewnie niepoprawnie napisałem) gdzie opisywali jakie wymyslne i bolsne tortury wykonywali Rosjanie na Czeczeńcach, w sumie wymordowali oni 30tys. czeczeńców (cała populacja tego narodu liczy zaledwie 900tys. więc strata to duża), natomiast Czeczeńcy w odwecie zabili 3 tys. (przy 149mln Rosjan). Jednym z rodzajów tortur było:
- odgryzanie genitaliów za pomocą psa
-kąpanie w żrącym płynie (nie pamiętam co to było) który powodował ślepote
-kastracja chłopców i dziewcząt na żywca
-zabijanie i następne gwałcenie zwłok na oczach rodziców
to wszystko fakty (nie wymyślone przeze mnie!) kóre znalazły się w gazecie.
dlatego kto tu jest zwierzęciem czy "buszmenem" zalezy od punktu widzenia.
:) No wiec podsumowując to wszystko ... Wg. mnie Amerykanie wtargneli do Iraq po rope , tylko po rope... Saddam Husein (nie zwracajcie uwagi na bledy w pisowni :P) dal im tylko pretekst do tego ... Wiec Buszek to wykorzystal... Co do nienawiści do Arabów , Amerykanów itd.. Wg. mnie można nienawidzić (chociaż to może za mocne slowo ... raczej nie popierać) konkretnych osób np. samego Huseina a nie od razu caly narod... A co do zabijania... Nie rozumiem o co chodzi "humanitarne albo nie humanitarne" ... Przecież zabijanie drugiego czlowieka nigdy nie będzie humanitarne :/
To byl moj punkt widzenia- punkt widzenia dziecka :) Może nie jest zbyt mądry ani nic takiego ale ja tak uważam :)
ale mówisz zadojrzale jak na dziecko :) choć to nawet dobrze :) ps- warto tylko dodać (co juz słyszałem gdzięs tutaj, ale nie pamiętam od kogo) że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Czyli to co dla jednych jest słuszne i zgodne z ich wartościami dla innych jest terroryzmem, bandytyzmem i na odwrót