-
Jejku jakich ja mam sąsiadów ;)
Dzisiaj kumpel dokładniej przed chwilą poprosił mnie nachwile do chaty no i wchodze a tu jego stary na mnie że on niechce żebym ja chodował ptaszniki bo boi sie że one do niego przejdą jak uciekną i że to niebezpieczne.To ja mu mówie że choduje tylko takie ktore mają jad porównywalny do użądlenia osy oczywiście nie powiedziałem mu o murinusie i zaczoł pier..... że ptaszniki przyjmują forme przetrwalinikową i coś tam jeszcze.
p.s. powiedzcie czy byliście kiedyś w takiej sytuacji?
-
Re: Jejku jakich ja mam sąsiadów ;)
..........nie,...... bo sie nie chwalimy nikomu. :P
-
Ja naszczęście nie mam takich problemów bo mieszkam w swoim domku ;]
-
Stary ja Ci powiem tak, o moich pająkach wie tylko kilka osób (moich znajomych), a sąsiedzi mnie typowo pier... (chodź ptaszniki powinny mieć usuwane kolce jadowe, gdzieś tak czytałem). A jak się coś przyburzą to po mnie to spłynie i powiem, że ja nic takiego nie hoduje bo mam ARACHNOFOBIE ;P i że są źle poinformowani !
-
No to masz duży problem,szczególnie z racji młodego wieku. Musisz jak najszybciej znaleźć jak najwięcej argumentów. Najlepiej jak by cię wsparli rodzice bo sam sobie może sobie nie poradzić.
-
rodzicom powiedziałem i powiedzieli że nic mu do tego co hoduje i czy to jadowite czy nie ,a tak pozatym to pżeciesz to był mojego kumpla stary więc to mój kumpel mu powiedział
-
i jeszcze jedno ja ronie wystawe w szkole z krzdab2150 i dlatego ludzie o tym wiedzą
-
No to Ci powiem z przykrością, że hodowla ptaszników w mieszkaniach komunalnych jest zabroniona! Więc jak się będą dalej burzyli to raczej ściemniaj że się ich pozbyłeś bo mogą bć problemy :(
-
a gdzie ty omen taka bzdurę wyczytałeś?? podaj konkretną ustawę i artykuł
-
Poszukam ale wydaje mi się, że teraz jak do tej Unii weaszliśmy to tak jest! Poszukam i Ci napisze pppppp
-
ale ja mieszka w domku jednorodzinnym z dużym podwórkie i mówiłem że jest za zimno żeby one przeżyły uciekając ale on zaczoł mówić coś że ptaszniki przyjmują forme pzetrwalnikową już nie chciałem mu mówić że jest popierdo.... a wszystkim powiem że sprzedałem ptaszniki bo starzy sie wkórzyli i bedzie dobrze a na sąsiada leje i niesłucham jego uwag bo nawet moi rodzice powiedzieli że to moja sprawa co choduje i czy to jadowite czy nie
-
i chyba wystawa sie nie odbędzie
-
rodzice powiedzieli że to moje zwierzaki i nikt z sąsiadów nie zabroni mi ich hodwli
-
A Ty poiwed zsasiadowi zeby psa exterminowal bo Cie moze ugrysc bydle ;)
-
Współczuję z powodu sąsiada. Jeden wniosek wynika z tego, że nie należy się chwalić, bo ludzie się boją tego, czego nie znają. Facet sobie ubzdurał, albo usłyszał o formie przetrwalnikowej bakterii i coś mu się pomyliło. Po drugie Ty jesteś bardzo młody, więc podejrzewam, że ten kolega od sąsiada też. Nie był on w stanie przetłumaczyć ojcu, że "nie taki diabeł straszny, jak go malują". Innaczej rodzice rozmawialiby z wami gdybyście byli dużo starsi. Ten sąsiad może być dość upierdliwy i nawet zgoda i pełna aprobata Twoich rodziców może nie pomóc. Gość może narobić smrodu. Może Twój tata, albo mama, mogliby pogadać z sąsiadem, że hodowla jest pod ich kontrolą i nic się nie stanie.
-
Coz wspolczucia..nie ma to jak upierdliwy plebs.....
Watpie by Cie wysluchano bo twoj wiek nie przemawia za tym by sasiada przekonac,ale zycze powodzenia!!
-
Ja mówie niektórym znajomym, niestety oni informuja również innych i tak się to rozchodzi. Goście mamy nawet przychodzą oglądać.. Jednak mimo wszystko, byli oni póki co zafascynowani, że coś takiego hoduję.
-
Pragnę dodać, że mieszkam w bloku. Wydaje mi się, że o ptasznikach wie tylko sąsiadka obok (mieszkam na ostatnim piętrze). Chyba, że już rozniosła dalej.. Mimo to, ona jest w porządku. Często do mnie zagaduje, fascynują ją moje włosy (mam długie). =D
-
spider13, olej go...
jeżeli nie dotrą do niego żadne argumenty to poprostu zignoruj jego pretensje.
-
A tak wogóle co to jest ta forma przetrwalinkowa??:)
-
własnie dołanczam się do pytania lugera bo nigdy o tym nie słyszałem .
-
Spider13 wiesz co nie przejmuj się bo teraz ludzie są tacy, że jak oni czegoś nie mają albo coś, to nikt nie może tego mieć i zaraz im przeszkadza i się muszą przypie... do innych ! A ta formaprzetrwalnikowa to co to do hu... jest bo nie słyszałem o takim czymś. (może spider owija sie pajęczyna i zamienia sie w kokonik, a jak jakiś upierdliwy sąsiad się interesuje to wychodzi i go zasysa jak świerszcza) (^_^)
-
Ja raczej przychylam się to wypowiedzi talullah. Ludzie się boją nieznanego i naoglądali się za dużo telewizji...
-
a ja ci napi8sze prosto z mostu ten Kut... (twój sąsiad) ma tyle do tego co zeszło roczny śniek do wczorajszej kupy pana LWA RYWINA,tym bardziej zę mieszkasz w domku jednorodzinym. JA naszczęscie niemam takich sąsiadów:-). a nawet mi kiedys kase porzyczył na pająka PS. a co to ta forma pzetrwalnikowa?????????????????? szatańskie POZDRO
-
"Zakaz hodowli ptaszników w mieszkaniach komunalnych" no nieźle się ubawiłem.
-
ja bym go olal :)mozesz dalej hodowac i nic w tej sprawie zrobic nie moze.
powiedz mu ze przez ugryzienie ptasznika nikt nie zmarl i ze psy sa o wiele grozniejsze.no fakt Twoj wiek sprawia ze sam sobie rady nie dasz,musza Cie poprzec rodzice-jak to napisal Bzyk.
bo szczerze mowiac jakbym sie nie znal na ptasznikach a ktos w twoim wieku hodowalby je to ogarnalby mnie lek, ze jestes za mlody itd itd.Niech rodzice powiedza ze znaja sie na tym i nic sie nie stanie ;P
-
Z drugiej strony 13 lat i murinus w hodowli to trochę dziwne.. ;-P Ale cóż, może i jest odpowiedzialny...
-
ja go zwyczajnie pierdo.... mam go gdzieś i to co mówi a wystawa sie nieodbędzie a wszystkim powiem że je sprzedałem
-
Dobra, dobra dopiero włączyłem komputer i taki news z rana!!
Znaczy się powiem tak: nie wiem co powiedzieć. Wydawało mi się, ze ten gosć (sąsiad spidera13) jest raczej normalnym facetem. Teraz widzę, że prezentuje po porstu przetrwalnikową formę ... głupoty.
Ale chyba nie można odiberać mu prawa do bycia [cenzored]. Pzez takich jest w życiu mimo wszystko ciekawiej!
A wogóle to był cenny sygnał, mamy społeczeństwo jakie mamy, sądsiadów też nie każdy z nas mógł sobie wybrać [Dominik mieszka w domku, a wolność Tomku w swoim domku] ;)
-
Właśnie spider!! Powiedz, żeby spierdzielał z tą swoją Sabą z podwórka! Pies może przybrać formę agresywną, a ty możesz czuć się zagrożony!!
-
ja sie czuje zagrożonoy jak wchodze na jego podwórko bo to duży wilczur i ja sie go boje mimio tego ze jest na łańcuchu
p.s. ten jego pies to astra
-
wiesz co podaj na forum jego adres to napewno zbierze sie kilka osób i znim porozmawia bo z idjotami tak trzebA rozmawiac tylko w taki sposób bo ina siła perswazji do niego nie przemówi :-)
-
lepiej nie bo on jest nienormalny zaraz zacznie sie drzeć
-
ja ci powiem tak:
spytaj sasiada czy slyszal o pogryzieniu kogokolwiek w polsce przez ptasznika,
jesli powie ze nie to powiedz ze ty slyszales o pogryzieniu ludzi a nawet zagryzieniu ludzi przez psy, i spytaj czy pieskow tez trzeba zabronic i czy sie boi.
-
jak my znim pogadamy to ci na urodziny kupi pająka :-)
-
Spider13 - oni to wymyślili wspólnie: tata i synowie. Nie lubią Cie po prostu...
Think about this!
-
cyclosternum pisze teraz od krzdaba2150 wiecie co skombinuje numer i ci podam to z nim pogadasz ;)
-
oki czekam na numer. Ja już se znim pogadam
-
oki czekam na numer. Ja już se znim pogadam :-)
-
moze lepiej niech nie kupuje spiderowi pajaka na urodziny, bo jak kupi forme przetrwalnikowa to mlody nie bedzie wiedzial co z tym cudem zrobic.
forma przetrwalnikowa [w mysleniu sasiada] jest to pewnie:
pajak ktory owija sie kokonem i w takiej kulce przeturlowuje sie do okolicznych domow, gdzie kasi ludzi i sklada kokony.
hehe. ludzie umieraja i planeta rzadza pajaki olbrzymy.
dobry film by z tego zrobil. atak pajakow 2