Jest jakis fajny sklep terrarystyczny w Centrum Katowic??
Jutro wybieram sie do Kongoo i przy okazji zarzał bym do innych;)
Wersja do druku
Jest jakis fajny sklep terrarystyczny w Centrum Katowic??
Jutro wybieram sie do Kongoo i przy okazji zarzał bym do innych;)
Obawiam sie, ze to jedyny fajny sklep terrarystyczny w Katowicach.
Na Mariackiej (czyli niedaleko) jest jeszcze jeden sklep zoologiczny - idac od dworca PKP bedzie po lewej stronie.
Pozdrawiam,
Piotrek
Na mariackiej to nie jest sklep, tylko modrownia zwierząt
w zupelnosci sie zgadzam-nie idz na mariacka-sklep zwie sie KAKADu ale szkoda zwierzatek z tamtad!! a i ceny wziete z nieba!!!!!!
Odwiedz lepiej Konko! moze akurat mnie spotkasz:)
Kongo to najlepszy sklep w Katowicach.
Zgadzam sie Kongo na ul. plebiscytowej ... to "prawie" obok dworca
Byłem w kongo i jestem mile zaskoczony;) Gdyby nie ten zaduch to by było super. Zwierzatka sa fajne i wygladaja na zadbane;)
Najlepszy sklep masz przed oczami (dokładniej forum sprzedam, kupię itd.), ceny dobre, wybór spory, przesyłkę w centrum Katowic też możesz na dworcu odebrac ;)
Co do Kongo to bywałem i rzeczywiście sklep jest w porządku, tego na Mariackiej nie znam. Ale skoro jesteś ze śląska to masz jeszcze dwa niezłe klepy: w Zabrzu w Platanie i w Gliwicach w Tesco (ceny zwierząt jak to w sklepach, ale akcesoriów sporo). Kiedyś był chyba jeszcze w Plejadzie w Bytomiu, ale nie wiem czy jest dalej.
yo na jakiej to jest to ulicy ....
da sie tam dojechac busami o nr.5,30,43,72,74,110,,119,133,,168,170,0,50,296
jezli chodzi Ci o "Kongo" to juz tlumacze:
dojedziesz na dworzec pkp np-autobusem 296, idziesz pozniej na rynek, pozniej idziesz w strone kina "Rialto" za rialtem jest ul.Wojewodzka i pierwsza prostopadla do wojewodzkiej to ul.Plebiscytowa i na tej ulicy po lewej stronie idac od wojewodzkiej znajdziesz czarno-bialy szyld "KONGO"!
polecam serdecznie-mila i profesjonalna obsluga!!!
thx josetsu
spox polecam sie na przyszlosc:)
jeszcze jedno pytanie... kiedys bylem na stronce tego sklepu ale zapomnialem adresu
czy zna ktos adres tej stronki:]
http://kongozoo.w.interia.pl
Prosze bardzo.
No to ja też napiszę swoje zdanie na temat kongo.Rzeczywiście plusem tego sklepu jest iż przebywające tam zwierzaki mają dobre warunki jak na nasze sklepy(głównie pajęczaki), cena świerszczy też do przyjęcia (jeśli mówimy tu o małych ilościach). Natomiast minusem jest napewno fatalna wentylacja jest tam niesamowity zaduch i wilgotność. No i jak na sklep reklamujący się jako specjalistyczny akwa-terra. No to wybór gryzoni karmowych jest tragiczny wczoraj biegały tam dwie myszki. A jakiegoś średniego czy większego szczura to już nie uświadczysz. Oczywiście gościu (troszkę chmmm dziwny jak dla mnie) mówi,że sprowadzi ci jakiego chcesz szczura.No i raz zamówiłam, mówie średniej wielkości dla rocznego boaska,przychodzę na drugi dzień a tam siedzą dwa takie smoki i mówi z uśmiechem ,ze załatwił, mam sobie jednego z nich wybrać a drugi będzie dla anakondy:)))
PS.
Czy ktoś zna jakiś zoolog w Katowicach,Chorzowie w którym by były w stałej sprzedaży przede wszystkim szczurki???
Pozdrawiam Magda
Kongo sprowadza gryzonie właśnie głównie na karmówki. Trudno, żeby w sobotę coś zostało, skoro giełda jest w poniedziałek. Przez cały tydzień ludzie biorą te gryzonie i w sobote są juz tylko takie niedobitki :P
Nie wiem co sie tego zaduchu czepiacie. Kliamtyczny jest sklep, godny polecenia!
ciezko uniknąć 100% wilgotności przy takiej ilości akwariów jak w kongo
Ja nie mówie ze sklep jest zły czy cos takiego...tylko zdziwiło mnie jedna rzecz iż ten pan który tam sprzedawał jak sie go zapytałem np. o cene Gieniculaty to on (nie wiedział) musiał sie zapytac zony i tak samo było z jeszcze dwoma ptasznikami:) A jak byłem w sobote[8-01-2005] to swierszczy nie mieli;( Ale sadze dla tego poniewaz była to sobota a w poniedziałek przecierz jest giełda;) Ale ogólnie fajny jest chyba najlepszy w całych Katosach:)
Morda ja nie mówię tu tylko o sobocie idź tam w każdy inny dzień tygodnia i zobacz czy są średnie czy duże szczury -nie ma nawet we wtorek, czyli po giełdzie bo oni chyba nie maja innych dostawców. W najlepszym wypadku siedzi jeden ogromny szczur (ktoś sobie zamawia dla anakondy) a sklep "specjalistyczny" za jaki chce uchodzić kongo powinien mieć karmówkę przez cały tydzień a tu ani żywca ani mrożonek.A co do ilości akwariów i wilgotności no cóż nawet w takiej rzeźni jak na Mariackiej (masz rację Korsakow lepiej omijać go zdaleka) też mają akwaria i dużo mniejsze pomieszczenie a wilgotność w normie.Po prostu by mogli zainwestować w jakiś wyciąg. No i dążyć do doskonałość jaką dla mnie w Polsce jest jeden z Krakowskich sklepów :) tak pod względem fachowej obsługi jak i asortymentu.
Pozdrawiam Magda.
Madziu n mariackiej maja powiem ze tak goe... nie kwri i nie ma co porownywac ilosci akwariow i wszystkiego-to ze w KONGO jest wilgotno i duszno to tez taka sprawa ze jest to w piwnicy a na mariackiej tak nie ma!!1 w KOngo jest o wiele wiecej zbiornikow i ogolnie nie ma jak dostosowac tam pomieszczenia zeby zalozyc tam jakas wentylacje! co do karmowki to jest tak ze musisz sobie zamowic-nie kazdy bedzie trszymalk na okraglo szczury roznych wielkosci (mimo ze jest to sklep "specjalistyczny") oni zaopatruja sie na gieldzie i tyle. co do fachowosci obslugi wlascicielka Elephe (Ania) zna sie na rzeczy i wie co robi i wie co sie jej oplaca wiec moze dlatego nie ma na stale wszystkich gryzoni:) a reszta pracownikow zna sie na poszczegolnych zwierzatkach-Ania zna wszystkieceny i zwierzeta, jej maz zna sie na rybch dlatego o ceny pajakow pyta Ani bo ona sie nimi glownie zajmuje! i tak uwazam ze maja najwieksze pojecie o wszystkich gadach i pajakch w calych katowickich zoologicznych!!!
Madziu zgadzam się z tobą w kilku sprawach przede wszystkim z tą karmówką-tragedia (klatki z gryzoniami świecą pustkami przez cały tydzień) Ja najczęściej zaopatruje się u Massona w Chorzowie trochę drożej ale większe prawdopodobieństwo dostania gryzonia a i świerszcze dostępne przez cały tydzień.
Co do obsługi w Kongo najlepszy był tam taki młody chłopak ale ostatnio go nie ma chyba go wywalili.
Ale najważniejsze ,że zwierzęta tam przetrzymywane mają dobre warunki i tym miłym akcentem zakończę moją opinie o tym sklepie.
-nikt mnie z kongo nie wywalił!!!!!!
-w czym byłem najlepszy??
-sklep to faktycznie pod wzgledem:
1 porady akwa-terra
2 cen pająków i ich wyboru (w katowicach i duzej okolicy) jest najlepszy!!
-czepiacie sie karmowki:
można zamowic staly odbior karmowki, faktycznie po co ona tam ma lezec i czekac
zamawiasz i dostajesz
---kto polecał sklep w tesco gliwickim, to przeciez niezla mordownia, wg nich P imperator to skorpion, wiec trzeba mu zrobic pustynne terra, a jak pani zapytalem czy dostanie wody dostalem zjebke, bo ona zraszala terra w zeszlym tyg!!!!!!!!!
--pozdrawiam wszystkich Paweł
POL jeszcze pytasz w czym byles najlepszy-hahaha:)-sam o tym wiesz a chcesz zeby inni Ci mowili:)
co do karmowki zamawiasz i masz i tu Cie popieram!!!
Po raz ostatni w tym temacie byłam wczoraj w kongo nie było nic (3 małe myszki) powiedzieli ,że jutro (wtorek będzie wybór szczurów) Byłam dzisiaj 11.30 i jak zwykle 1 wielki szczur (dla anakondy) i nic więcej Ci ludzie są niepoważni no ale może wolny rynek ich zweryfikuje.
Pozdrawiam wszystkich wielbicieli tego sklepu.(może tylko ja mam pecha???)
Magda