-
MYSLE ZE NIKT NIE LUBI JAK GO SIE OCZERNIA!
Jeszcze raz tyle ze we wlasciwym juz forum. Moze poniosly mnie emocje ale dostaje furi jezeli wkladam w cos swoj czas, pieniadze i zaangazowanie a ktos beszczelnie stara sie mnie oczernic!
Post Juraviela z "Pajeczaki" ze pozwole sobie wkleic!
odrazu pisze na początku ze nie chce nikogo pogrążać, ale stała się taka sprawa, kupiłem ptaszniki (crawshayi i versi ) z tego ogłoszenia http://www.terrarium.com.pl/forum/re...087#reply_5087.
Pająki do mnie doszły, otwieram paczke, wyciągam pudełko z crawem a pająk rozmazany prawie na całym pudełku - był zapakowany tak : chusteczki mokre, i około 3,5 cm przestrzeni po której podejrzewam latał jak tylko chciał i gdzie chciał, Ale OK!!! zdarza sie!!!, otwieram podobno niewysexowanego versicolora, patrze a on ma bulbusa jak z tąd do berlina, i powiedzcie mi czy takiego pająka można nazwać niewysexowanego? przecież to się w tych kategoriach nie mieści !! jak ma bulbusy to chyba samica nie jest!!!. Ten pan (red-689) siedzi na tym forum już dość długo,ale chyba w takim przypadku trudno mówić o uczciwości. Prosze się wypowiedziec na ten temat, dziekuje.
Nie mam najmniejszej ochoty bronic sie ani pakowac w kolejne posty-lawiny prowadzace do niczego. Wiec bedzie to moja
jedyna wypowiedz doklejona do tego posta. Jak juz napisalem w innym poscie. Obojetnie od kogo bym nie uslyszal ze zalezy
mu na TANIEJ PRZESYLCE nie wysylam inaczej niz + 25zl PKP co zawdzieczac bedziecie Panu Juravielowi. Ktory
raz ze trafil do mojego 1% klientow nie zadowolonych. Dwa ze na w/w sytuacji ktorej do konca nie rozumiem i uwazam ze jej
wyjasnianie jest conajmniej ze uzyje tutaj tego slowa POKRETNE. W emailach raz czytam ze pajak roztrzaskal sie o
pudelko ("kalowka" z wilgotna lignina-powyzej tygodnia czekalem na tak wyslane paczki z zagranicy i nic sie nie dzialo) w
innych ze pajak zdechl. Paczka idealnie opakowana (kto zamawial u mnie wie dobrze ze malo kto tak je pakuje i nie licze sie
tu z kosztami...) szla dwa dni.
Z racji tego ze nie jestem stalym handlerem a sprzedaje tylko to co mi zostalo z racji wyjazdu z kraju zaproponowalem (bo
akurat C.crawshayi jak widac w dziale sprzedam.. zostal mi jeden) ze odesle jeszcze jednego pajaka (pomimo pokretnych
sytuacji co do tego jak padl) w pierwszej wersji za 50zl z wysylka pkp gdzie koszt samego pajaka przy L8 wyniosl by
DWADZIESCIA PIEC ZLOTYCH! i tu nie uzyskalem zadnej odpowiedzi. Zaproponowalem ze wysle go za koszt samej
przesylki bo zrobilo mi sie (..nawiasem mowiac nie wiem czemu moze taka mam nature) zal kupujacego. Odpowiedzi rowniez
nie bylo za to pogrozki tu cyt. "..ZASTANAWIAM SIE JAK ZEPSUC CI OPINIE.." Zawsze staralem sie uczciwie
podchodzic do nie wielkich bo ciezko nazwac je duzymi ale interesow w terrarystyce. Sprzedajac to co mam i wlozylem swoj
trud zawsze staralem sie zeby kupujacy byl zadowolony. Ktos kupujacy (nie pamietam emaila a podawanie danych to
przestepstwo wiec powiem tylko bo nie wiem czy ta osoba sobie zyczy ze byl to Maciej S. z Prudnika) otrzymal pajaki za
czesc kwoty o jakiej mowa byla w moim ogloszeniu dolozylem mu kilka Blaberus sp. Equador, ktos inny kupujacy dwa pajaki
dostal Aspivenin do odsysania jadu. Tak samo stalo sie z uzytkownikiem Juraviel'em. Dostal on samca P.rufilaty (o czym jak
widze nie wspomnial) calkowicie za darmo co uznal za sposob "uglaskania". Coz WIDAC NIE WARTO SIE STARAC.. NIE
DODAJE JUZ NIC ZA DARMO I CHOC MIAL BYM POBRAC MIN. OPLATE TO TAK BEDZIE! Fakt ze samca nie mialem
czasu sprzedawac mimo to jezeli cos otrzymuje sie za darmo wydaje mi sie ze jest to ladny gest ze strony sprzedajacego. Co
do samej A.versicolor ja u niej bulbosow nie zauwazylem a sam pajak sprzedawany byl jako NIE WYSEKSOWANY
wiec nie uwazam ze popelnilem jaki kolwiek blad ani zaniedbanie.
Szczerze mowiac siedzac tu od.. nie pamietam ale dobrych pare lat :-) ciesze sie ze sytuacja zyciowa zmusza mnie do
sprzedania tego co mam i opuszczenia na jakis czas tego forum. (chociaz mam nadzieje ze w UK uda mi sie sledzic i
czesto odpowiadac na coniektore posty..)[b] Ciesze sie nie dla tego ze hobby to znudzilo mi sie ale wlasnie dzieki takim
uzytkownikom jak ten moj 1% niezadowolonych i chcacych za wszelka cene zepsuc mi opinie.
Pozdrawiam
-
Re: MYSLE ZE NIKT NIE LUBI JAK GO SIE OCZERNIA!
Aha... jeszcze jako ciekawostke ze sobie wlasnie przypomnialem. Pan Juraviel zostal mi polecony przez Maikardona jak dobrze pamietam nick Szymona. Zadzwonilem do niego osobiscie i chcial zebym podal mu numer konta. Powiedzialem ze moze wkrasc sie w to niezgodnosc i wysle mu go sms'em (pomimo ze aktualnie mam kom. w naprawie i sprawiawilo mi to klopot). Po kilku pytaniach na temat tego czy juz doszla paczka i moich odpowiedzi ze DALEJ NIE MAM PRZEKAZU! okazalo sie ze brat... wykasowal mu go z komputera. OK jeszcze raz komorka kolegi. Jeszcze raz sms. Jeszcze raz podobne oczekiwanie, konsternacja i nerwy po pytaniach co z pajakami nie majac wplaty. Dalej oznajmilem ze wplaty nie ma na co Pan Juraviel stwierdzil ze podalem mu o 4cyfry za krotkie konto (nie przecze poszlo na dwa sms'y wiec moze wystarczylo odrobine sie zastanowic!). Mimo to po jakims czasie przekaz dotarl (pomijajac aspekt wplacania z poczty polskiej i oczekiwania Pana Juraviela ze bedzie na drugi dzien.... gdzie moja cierpliwosc juz sie wyczerpala i przez jakis czas przestalem na emaile odpowiadac).
Myslac ze to koniec klopotow wyslalem pajaki a tu znow cos nie tak. Sprawe chcialem zalatwic polubownie tracac na tym kolejnego pajaka. Ale jedyna odpowiedzia jaka otrzymalem to to ze chce zwrotu pieniedzy i odsyla mi paczke.
Jak juz mowilem nie widze w tym swojego niedopatrzenia, bledu itp. i sprawe uwazam za zamknieta o moich nerwach nie wspominajac.
Pozdrawiam (te 99,9%... :-)
-
zacznijmy od tego ze podobno dawałes zdjecia versi i sie pytałes czy co to za płec, i ci powiedzieli ze to samiec, wiec jakim prwem piszesz ze jest nie wysexowana,a nadodatek ta versi ma bulbusy jak z tąd do berlina!!!!!!! i nie gadał pierdół ze nie widziałes bulbusów bo to śmieszne, ktos od ciebie kupi pajaka b. smithi i dostanie chrzaszcza Eudicella !!!!!! smithi !!!!!!!!bertherandi , bo nie wiedziałeś ze to to samo, weź sie nie ośmieszaj. A preparowanie mailu to juz szczyt z twojej strony!!!
-
a to jest ten mail który sprerawołąse oszuscie !!
Słuchaj mi tutaj nie chodzi o przesyłke! i zapakowanie pająków,bo napisałem ze co do crawshayi nie miałem problemów bo mogło się tak zdarzyć że pająk zdechł i sie zdarzyło nic do tego nie mam pogodziłem się, mnie tylko pikło że mnie oszukałeś na versi ponieważ mógłbyś mówić ze nie wiedziaęłs ze to jest samiec gdyby nie miał bulbusów, a one je ma, i tutaj juz sie nie mówi i wysexowanym ptaszniku tylko o samcu, jakoś cięzko mi uwierzyc ze ty tego nie widziałeś, poprstu uwarzam ze kłamiesz, bo nie siedzisz w tym temacie tydzień tylko bardzo długo. a bulbusy widac obrazu jak sie spojrzy na nagogłaszczki wiec nie wciskaj mi kitu. Zastanwiam sie tylko czy zepsuc ci opinie na forum dając ten temat ,może się wypowiedza? a to ze dales mi samca rufilaty co z tego? myslales ze tak mnie ugłaskasz ze nie bede zły na versi ? głownym założeniem było wysyłajac ci 250 zł!!!!!!!! ze to są samice, a teraz wyląowałem z dwoma samcami któe zdechną po 2 miesiacach, wiec mi nie gadaj bzdur że nie wiedziałęs ze to jest samiec.?
wida c chyba róznice w tym co napisałem, a co do wystawiania przez Ciebie ofert, to ja jak coś sprzedaje nie prosze kogoś zeby mi podchwalał zeby ludzie sie dali nabrac na wysoką cene : prosze o to twój mail :
red napisał:
Jak bedziesz zadowolony (...a mysle ze bedziesz) mozesz mnie poprzec pod postem http://terrarium.com.pl/forum/read.p...&i=6581&t=6581 zwazywszy ze cena kosmiczna ale na poczatek niech tak sie troszke pobuja to ogloszenie....
śmieszny koles jesteś. i zrobie zdjecia i zobaczymy czy tych bulbusów wogóle nie widać.
-
przejezyczyłem sie chodziło o zdjęcia rufilaty, to super się znasz na pająkach widocznie, jak nie wiesz co to bulbusy i jak wygladaja.
-
jesli samiec jest dorosly to jest ewidentnie wysexowany ;]
mowisz ze siedzisz w tym pare lat i nie wiesz jak wygladaja bulbusy?;]
rozumie jakby versi nie byl dorosly, wtedy idzie sie pomylic z plcia albo nie byc w stanie jej okreslic... ale dorosly samiec?? to sie przeciez rzuca w oczy :|
wedlug mnie kasa powinna byc zwrocona, conajmniej za tego samca versi...
-
można sie pomylić. ja miałem podobną wpadkę z samcem vagansa...
był tak wielki i piękny, że nawet mu na bulbusy ani łapy nie patrzyłem tylko od razu umówiłem się(myśląc, ze mam dorosłą samicę) z kolesiem, który mił samca na kopulację. całe szczęście, ze jakś godzinę przed kopulacją zorientowałem się, że mój vagansik jest panem a nie panią...
pomyłki to rzecz ludzka, z tym ze częcto trzeba za nie płacić
-
heh podejżana sprawa ale wydaje mi się ze prawda leży bardziej po stronie Mr.Juraviel'a jak by nie patrzeć jego meil nie był za bardzo obrażliwy bez pogróżek itp. jednocześnie chciałbym przyznac nagrode jobla panu red-689 za wysokie osiągnięcia w dziedzinie preparowania meili perfekcyjna robota!!! jestem kiepskim pajęczarzem bo z pjąkami mam styczność tylko u kumpla ale dorosłego samca versi to chyba nie problem odróżnić
-
RED'a znam osobiscie i nie jest to osoba ktora oszukala by kogos. Czesto kupowalem od niego cos bez posrednictwa tego forum i zawsze bylem bardzo zadowolony.
-
Ja z Redem interesów nie robiłem ale widzę, że siedzi na tym Forum od dawna. Wypadki w trakcie przesyłek się zdarzają - rzecz normalna.
Nie oczeraniając nikogo - Juraviel, nie wiem ile tu jesteś ale to już drugi post z Twoim udziałem. Najpierw zdjęcia, teraz to. Daj zdjęcia tego "rozmazanego crawshayia i versi. Osobiście do Reda nic nie mam - wg. mnie jest to normalny i uczciwy hodowca.
-
Tyle co mogłem wynioskowac z waszych wypowiedzi....
1 Jesli pająka kupiłes jako niewyseksowanego , to moze to byc samiec lub samica , to ze RED nie zauważył tego ze to samiec lub wiedział ale nie powiedział , to trudno , sprzedaje jako niewyseksowany i tyle , ryzyko kupującego.
2. TO że pajakowi stało sie cos w przesyłce normalna sprawa (jeśli rzeczywiscie cos takiego wogóle miało miejsce) , a widziałem ze REd zaproponował ci pajaczka po kosztach wysyłki , jak napisał bez odzewu z twojej strony...czemu???
-
ja nie mam pretensji o crawa, napisałem mu to w mailu prosze :
Słuchaj mi tutaj nie chodzi o przesyłke! i zapakowanie pająków,bo napisałem ze co do crawshayi nie miałem problemów bo mogło się tak zdarzyć że pająk zdechł i sie zdarzyło nic do tego nie mam pogodziłem się, mnie tylko pikło że mnie oszukałeś na versi ponieważ mógłbyś mówić ze nie wiedziaęłs ze to jest samiec gdyby nie miał bulbusów, a one je ma, i tutaj juz sie nie mówi i wysexowanym ptaszniku tylko o samcu, jakoś cięzko mi uwierzyc ze ty tego nie widziałeś, poprstu uwarzam ze kłamiesz, bo nie siedzisz w tym temacie tydzień tylko bardzo długo. a bulbusy widac obrazu jak sie spojrzy na nagogłaszczki wiec nie wciskaj mi kitu.
Tak mu napisałem, chodzi mi tylko o versi a morda ze zdjeciami jak nie znasz tematu to sie nie wypowiadaj, bardzo bym prosił.
-
> jesli samiec jest dorosly to jest ewidentnie wysexowany ;]
Jezeli jest dorosly. L8 to doroslosc dla samca? Ja bynajmniej tak nie sadze.
Pozdrawiam
-
TAK W RAMACH ODPOWIEDZI KONCOWYCH (PRZYNAJMNIEJ Z MOJEJ STRONY) BO LUBIE UPRASZCZAC SYTUACJE A NIE PAKOWAC SIE W WATKI CIAGNACE SIE W NIESKONCZONOSC I NIE PROWADZACE DO NICZEGO
Dokladnie. Do tego dodaje mi jeszcze ze preparuje emaile. Zadne z moich stwierdzen nie bylo preparacja emaili. Za to sam umiesciles swojego emaila w ktorym stwierdzasz ze "zastanawiasz sie jak tu by zepsuc mi opinie".
1. JAK STWIERDZIL KOLEGA NIE WYSEKSOWANY PAJAK TO 50/50% I RYZYKO KUPUJACEGO GDZIE MUSI LICZYC SIE Z TYM ZE NIE KONIECZNIE OTRZYMA TO CZEGO W ZAMYSLE OCZEKIWAL! To gwoli scislosci A.versicolor.
2. CO DO SAMEGO C.CRAWSHAYI CHCIALEM (POMIMO ZADNEJ WINY ZE SWOJEJ STRONY A TYLKO Z LITOSCI BO SZCZERZE MOWIAC NIE WIEM CO Z NIM ZROBILES! Kto odbieral paczki robione przezemnie i widzial sposob zabezpieczenia przesylek wie o co chodzi) ZA KWOTE WPIERW MINIMALNA A POZNIEJ PO MARUDZENIU JUZ ZA TYLKO 9ZL (WYSYLKA POCZTOWA) CHCIALEM WYSLAC CI OSTATNIEGO KTOREGO MAM PAJAKA Z TEGO GAT. I KTORY NAWIASEM MOWIAC JEST NA ZDJECIU. NA CO TY STWIERDZILES ZE ZASTANAWIASZ SIE JAK ZEPSUC MI OPINIE. OK TAK JAK MOWILEM WOLNO CI CHOC MILE DLA MNIE TO NIE JEST. TYM NIEMNIEJ MOZESZ ZAPOMNIEC O DOBRYM GESCIE Z MOJEJ STRONY!
2. Tak zgadza sie. Prosilem zebys potwierdzil pod moim postem z ogloszeniem. Tak zgadza sie ze napisalem ze cena jest wygorowana bo taka wlasnie jest i nie jest tez zadna nowina ze staram sie wpierw sprzedawac wszystko razem a pozniej obnizam stawke i sprzedaje pojedynczo o ile nie uda mi sie sprzedac w pierwszy sposob. Chwyt marketingowy jak kazdy inny. Mozesz isc uzalac sie tez do Lidli, Reali etc. ze robia promocje na towary ktore kosztowaly kiedys wiecej! Moze tam ktos Cie wyslucha. Za to ZWYKLA ZLOSLIWOSCIA Z TWOJEJ STRONY nazwe to ze zacytowales czepiajac sie bog wie czego kawalek emaila mowiacego o poczatkowo zawyzonej cenie!
Pozdrawiam (99,9%... twoj nieszczesny jeden pozostawie do wlasnej samooceny zanim zaslozysz na pozdwowienia z mojej strony).
PS. I tak juz calkowicie konczac sprawe (bo w na pajeczakach zamknieto podobny post). Jakie ma znaczenie kto wykasowal Ci moje konto z komputera. Babka, matka, dziadek czy stryj jezeli wysylalem Ci go na komorke? Za drugim razem gdzie wysylalem go znow (nie z komp. ale z telefonu kolegi bo swoj mam w naprawie!) Ty rzecz jasna nie potrafiles odczytac poprawnie konta zarzucajac mi ze podalem Ci go o 4 cyfry za ktotkie. Juz po tym emailu napisalem jak by przeczuwajac cos do Szymona ze ogolnie mowiac "dziwny jestes" co Szymon poswiadczy. I jak by mnie cos tknelo. Moze zostane wrozka bo przeczucie co do ludzi jak widac mam dobre.
-
> jak nie znasz tematu to sie nie wypowiadaj, bardzo bym prosił.
JURAVIEL dopisz po prostu zeby pisali tylko ludzie ktorzy podzielaja Twoje zdanie.
Moze to ulatwi Ci konwersacje hehehehehe. Wiecej juz nic nie dodam :-)
-
Dziekuje Tomku za slowa poparcia ale uwazaj bo moze nie kazdemu to byc na reke :-)
-
Ja się wypowiem za Maćka S. z Prudnika , gdyż pajączki (Lividum, Regalis. Blondi) były przeznaczone dla mnie i widziałam w jaki sposób były zapakowanie, i nie mam co do tego żadnych zastrzeżeń. Jak dla mnie Red to uczciwy człowiek...
Pozdrawiam!
-
Red- owszem dostalem Twojego maila, gdzie pisales mi ze mimo ze podales Juravielowi numer konta to On nie wplacil jeszcze jeszcze pieniedzy. Mam tego maila, nie skasowalem go.
Co do samca versi... Pamietam jak dawales zdjecia tej rufilaty pytajac sie o plec mimo widocznych na pierwszy rzut oka bulbusow. Dlatego nie wierze ze wysylajac 'tego' versi zrobiles to celowo, po prostu pomylka to rzecz ludzka. Nie moja to sprawa oceniac, ale twierdze ze po prostu nie zauwazyles bulbusow. A samiec po 8 wyl moze byc juz dojrzaly ale nie musi.
Bedac na Twoim miejscu poprosilbym o zwrot pajaka i odeslal kase, poniewaz klient moze byc niezadowolny- jego prawo. Ale to moje zdanie i ja w ten sposob bym postapil. No chyba ze "po wysylce reklamacji nie przyjmujemy".
(swoja droga dzisiaj rano okazalo sie, ze sprzedany mi jako 1000000% samica pajak okazal sie pieknym samcem).
Juraviel- nie pisz czegos takiego w strone mordy, jest moderatorem tego forum i uwazam ze zna wiekszosc klutni wlasnie z tego wzgledu.
-
JA TEŻ SIE WYPOWIEM!!!!!!!!!!!!
znam obie strony sporu :)
Juraviel'a osobiscie, Red'a z 4rum :)
mysle ze po takich debatach juz sie nie da was pogodzic, ale napisze tak:
faktycznie nawet jak ma sie "samca" niedoroslego to mozna go sprzedawac
jako plec nieokreslona z wiadomych przyczyn -> moznaby sie pomylic i sprzedac komus samice ( a wtedy to juz jest oszustwo), avi L8 moze byc juz dorosly, ale haków przeciez nie ma, a bulbusów stad do berlina tez chyba nie ma,
sa znawcy avicularii, znawcy brachypelm, znawcy "wszystkiego"
jak sie do takich ktos sam nie wpisuje znaczy ze nie musi wiedziec o nich wszystkiego
nie wiem czy ten post popsul opinie red'a mysle ze zdazyl nazbierac
juz zadowolonych klientow, a skoro handlazem nie jest to taka sytuacja na jego opinie nie wplynie
dalej...
skoro wypowiadacie sie publicznie na 4rum to dlaczego prosisz o milczenie tych ktorzy tematu nie znaja??
ja jestem zwolennikiem zalatwiania wszelkich niesnacek pocichu niezaleznie czy
psulyby komus opinie czy nie
fakt odeslanie kaski by zalatwialo sprawe, ale nie jest jedynym wyjsciem
choc moze ostatecznym
tylko ze teraz po tych wypowiedziach czy red bedzie chcial konczyc ta sprawe w ten sposub??
to pytanie pozostawiam retorycznym
pozdrawiam wszystkich zadowolonych i niezadowolonych, ugodowych i nieugodowych 4rumowiczów!!!!
Paweł (to ten qtoorego pajonki w 100% przezywaly do tej pory podrooze pocztą)
-
Re: JA TEŻ SIE WYPOWIEM!!!!!!!!!!!!
Pol dzisiaj wsadze zdjęcia bulbusów, bo kto powiedział ze to naprawde L8 - tylko red.
-
> mysle ze po takich debatach juz sie nie da was pogodzic, ale napisze tak...
Zgadza sie. Pan Juraviel zachowal sie jak zachowal. Cel swoj uzyskal. Podobnie jak to ze calkowicie zaczynam od tej pory go ignorowac.
> nie wiem czy ten post popsul opinie red'a mysle ze zdazyl nazbierac
> juz zadowolonych klientow, a skoro handlazem nie jest to taka sytuacja
> na jego opinie nie wplynie dalej...
Czy wplynie czy nie pojecie wzgledne. Ja bynajmniej poczulem sie wprost proporcjonalnie do tytulu. Sprzedawca a raczej chandlerem ze uzyje tutaj tego slowa nie jestem mimo to sytuacja zmusza mnie do sprzedania czegos tam jeszcze.
> skoro wypowiadacie sie publicznie na 4rum to dlaczego prosisz o milczenie tych ktorzy tematu nie znaja??
:-)
> fakt odeslanie kaski by zalatwialo sprawe, ale nie jest jedynym wyjsciem
> choc moze ostatecznym tylko ze teraz po tych wypowiedziach czy red bedzie
> chcial konczyc ta sprawe w ten sposób??
Cyt. Z jakiegos filmu ale bardzo mi sie podoba i pasuje do sytuacji: "TEN PAN JUZ WIE" :-)
[b]Pozdrawiam[b]
PS. Nie wiem jaki ma to zwiazek z stuacja ale... Od czasu jak juz powiedzialem poznania "dziwnej" osoby na rainforest@va.pl dostaje "jak stad do berlina" spamu.
-
Bardzo dziekuje kolejnej osobie chociaz jak widac nie kazdemu musi pasowac taka wypowiedz i P. Juraviel moze poprosic Cie o nie udzielanie glosu bo nie jest mu to na reke. H.lividum i T.blondi byly ciezkimi pajakami (jezeli juz o to idzie chcaiaz dla mnie odpowiedzi ze wpierw pajak "rozmazal" sie po sciankach a pozniej ze zdechl wydaja sie pokretne) czy widzac jak zapakowana byla paczka wydaje Ci sie ze moglo sie cos takiego stac? :-) Co do pakowania paczek to jestem b. przeczulony i nie toleruje wysylania w pudelkach "po lodach" jak robi to pare osob. Po tym co napisalem o P.Juravielu zgodzila bys sie na zwrot paczki? P.Juraviel za kazdym razem czepia sie szczegolow. Jak nie w prostej formie cytuje jego inteligentne inaczej maile mowi ze je preparuje. Jak pisze ze wysylalem mu dwa razy na kom. nr. konta a brat mu go skasowal on mnie poucza ze nie brat a babcia (nie babcia? :-)
W kazdym badz razie z tym uzytkownikiem sprawe uwazam za zakonczona. Jak ktos tez zauwazyl jestem czlowiekiem ugodowym i uczciwym ale w takim przypadku i w stosunku do P.Juraviela ktory "zastaowil sie jak by tu zepsuc mi opinie" moge wdac sie co najwyzej w dyskusje kto skasowal sms'a bo nie zamierzam sie dluzej denerwowac :-)
-
a jak udowodnisz, ze to nie L8?? ile cm ciałka ma Twój pajak?? możemy porównac, bo moja versi L8 od Reda ma jakieś 3-3,5 cm.
daj fotki to swoją versi obejżę, bo zasiałeś we mnie ziarno zwątpienia...
-
I TO JUZ NA PRAWDE NA KONIEC... bo moze za bardzo sie emocjonuje ale wszelkie klamstwa na moj temat dzialaja na mnie jak plachta na byka.
Fakty sa takie ze pajak rzekomo mial "rozmazac sie po sciankach" (..nie wiem czy mialo to wzbudzic ludzkie uczucia wzgledem pajakow?) Pozniej TEN SAM PAJAK mial rzekomo juz tylko zdechnac w przesylce. Gdzie P.Juraviel juz zatracil bymajmniej jak dla mnie wiarygodnosc a do tej pory proponowalem mu zwrot pajaka ktoremu nie stalo sie nic (moze wogole nic mu sie nie stalo!) z mojej winy!
Po moich (i jak widze juz nie tylko moich.. dziekuje za poparcie) argumentach ze jest to w przypadku paczek pakowanych przezemnie prawie nie mozliwe zeby cos stalo sie z pajakiem. Chociaz nie ukrywam ze wolal bym zeby bylo to PKP, drogi ale dobry DHL jak w przypadku Death (ktos ze sprzedajacych pokusil sie dac 60zl za wyslanie paczki?) a nie Poczta Polska w celu zanizenia ceny ogolnej. Pan Juraviel stwierdzil ze A.versicolor ma bulbosy jak "stad do berlina" (ciekawe czy kiedykolwiek tam byl ale nie istotne :-)
Nawet gdyby (..ja ich nie zauwazylem A WIEM JAK WYGLADAJA!) to pajak nie wyseksowany to jak wspomnialem (i tez nie tylko ja) to 50/50% szans ze dostanie sie to czego sie w zamysle oczekuje.
Czego mozna spodziewac sie teraz ze rozwine swoj instynkt wrozki....
P.Juraviel znajdzie piekne makro bulbosow (...pajaka kolegi, internet.. ogolnie sporo mozliwosci) a wszyscy faktycznie nie znajacy szczegolow
sprawy (ci juz beda pasowac w/w uzytkownikowi....), nie odbierajacych odemnie paczki, czy nie majacych jakiego kolwiek kontaktu stwierdza
"JA CIE ALE BULBOSY" "TO SAMIEC" "ON SIE NIE ZNA".
I to osobiscie mnie wkurw#@% i uwazam za niesluszne oczernianie.
Pozdrawiam jak dla mnie wydaje sie wtstarczajaco sie oczyszczajac i konczac ten watek.
PS1. Miedzy ostatnim postem a tym 16spamow. Kiedys tyle na trzy miesiace nie mialem[/b] (chyba to spam.. nie wiem bo filtr mi odrzuca.. ale prosze sie starac dalej bo juz zaczynam sie czuc zapomniany :-)
PS2. Teraz zeby zachowac dobre imie nie pozostaje Panu nic innego jak rozdeptac paczke z pajakiem i zrobic zdjecie.. to chyba w Panskim stylu Panie Juraviel. Popieram chyba... tzn popieralem ale dwadziescia pare lat temu.. Wtedy tez mialem misia i tupalem nogami o podloge :-)
-
> L8 - tylko red.
Tak zgadzam sie z Toba w 100% to L2. Pajak zostal zmasakrowany przezemnie odkurzaczem i snopowiazalka przed wyslaniem. A samca wlozylem Ci z usmiechem na ustach i dokleilem mu malutka karteczke "ZONK" na tylku. Spojz jeszcze pewno tam wisi....
-
sory red bez obrazy ale w wieku 10 lat jeszcze tupałes nóżką i rzucałeś misiem o podłoge???? hehe dobre ja skończyłem w wieku 6 z takimi zabawami ;)
-
> ale dwadziescia pare lat temu.. Wtedy tez mialem misia i tupalem nogami o podloge :-)
Problemy ze zrozumieniem textu?
-
MI TAKŻE SPRZEDAŁ SAMCA VERSI !!!!
RED, musze Cię zmartwić...
MI TAKŻE SPRZEDAŁEŚ SAMCA!!!!!!!!!
wcześniej pisałem, że wszystko ok, bo do głowy mi nie przyszło, że do mnie też mógłbyś samca wysłać i w dodatku dorosłego:/ cieszyłem się, przyszedł fajny pajączek, płeć jak pisałeś nieznana więc nie bawiłem się w dokładne oglądanie.
myślałem, ze wszystko będzie wporządku, bo kontakt był na prawdę miły, wysyłce też nic zarzucić niemogę, a teraz słów mi po prostu brakuje....
pomęczyłem się trochę przed chwilą, żeby dokładnie obejżeć tą versi od Ciebie i tak się składa, że bulbuski błyszczą się z daleka. postaram się zrobić foto, ale niewiem czy dam radę z moim aparatem.
nie rozumiem...
piszesz, że doskonale wiesz co i jak wygląda, a to znaczy, że celowo nas oszukałeś.
jeśli piszesz, że płeć nieznana to znaczy, ze sprzedający nie zna płci a nie chce ją zataic przed kupującym. tak sie po prostu nie robi!!!
ręce opadają. jesli jednak na pradę nie wiedziałeś(zaczynam w to wątpić niestety) to zdecydowanie nie powinieneś pisac, że się na tym znasz bo to kpiny.
170zł poszlo się kochać, trudno sie mówi, człowiek całe życie sie uczy, a nauka kosztuje...
Jeden samiec mógł byc pomyłką, ale 2 to przesada!!!
czuję się perfidnie oszukany, a kasy i tak jak sądzę nie odzyskam więc niema sensu sie rozwodzić dłużej.
ODRADZAM JAKIEKOLWIEK KONTAKTY HANDLOWE Z REDem!
-
Re: MI TAKŻE SPRZEDAŁ SAMCA VERSI !!!!
Pakujac pajaka nie zauwazylem u niego bulbosow wiec sprzedalem Ci go jako pajaka nie wyseksowanego o czym dobrze wiedziales. Jak widac pajak przy L8 nie jest wystarczajaco dorosly zeby to ocenic skoro dopiero po dokladnych ogledzinach i sporym zapasie czasu stwierdziles ze jest samcem.
Jeszcze raz powtorze i Tylko dla Ciebie bo nie zamierzam jak mowilem wdawac sie w do niczego nie prowadzace dyskusje. PAJAK NIE WYSEKSOWANY MOZE BYC TAK SAMO SAMCEM JAK SAMICA. JEZELI NIE WIDZE WYRAZNIE BULBOSOW SPRZEDAJE PAJAKA JAKO NIE WYSEKSOWANEGO!
-
czyli zaprzeczasz sobie mowiac ze dokladnie wiesz jak wygladaja bulbusy i ze sie na tym znasz... jakbys sie znal i wiedzial jak wygladaja bulbusy to bys nie sprzedawal doroslego samca jako niewysexowanego pajaka... tyle ode mnie ;]
-
z całym szacunkiem...
bulbusy albo są albo ich niema! gdyby samiec był choc jedną wylinke przed dorosłością to bulbusów zdecydowanie by nie bylo. przeciez podobno się na tym znasz, więc Twoje wyjaśnienia są co najmniej nieskładne! kręcisz RED i tyle, ludzie mi Ciebie polecali, więc tymbardziej nie rozumiem zaistniałej sytuacji.
jasne, możesz pisać, że jest niewysexowany, ale to chyba troszke not fair, nie sądzisz?
zazwyczaj niewysexowany znaczy osobnik niedorosły o płci trudnej do określenia, ale pojęcie to można naciągnąć ta, że nikt właściwie zarzucić Ci nic nie może.
-
OSZUST.Trzeba dokładnie patrzyć co się sprzedaje a twoje: PAJAK NIE WYSEKSOWANY MOZE BYC TAK SAMO SAMCEM JAK SAMICA. JEZELI NIE WIDZE WYRAZNIE BULBOSOW SPRZEDAJE PAJAKA JAKO NIE WYSEKSOWANEGO!
Jest śmieszne.Każdy może tak robić, głupota i nie wiedza nie jest usprawiedliwieniem.To tak jak byś wysłał komuś a.metalike zamiest p.metaliki.
-
> bulbusy albo są albo ich niema! gdyby samiec był choc jedną wylinke przed dorosłością to bulbusów zdecydowanie by nie bylo.
Pajaki te kupilem jak mialy L3. Od tego czasu doliczylem sie do L8 wiec nie osiagnely doroslosci. Zarzucasz mi ze nie potrafilem zauwazyc bulbosow a sam zauwazasz je po dwoch? Trzech? (popraw mnie jezeli sie myle..) Tygodniach?
> zazwyczaj niewysexowany znaczy osobnik niedorosły o płci trudnej do określenia
Jak wyzej.
Pozdrawiam
-
OSZUST.Trzeba dokładnie patrzyć co się sprzedaje a twoje: PAJAK NIE WYSEKSOWANY MOZE BYC TAK SAMO SAMCEM JAK SAMICA. JEZELI NIE WIDZE WYRAZNIE BULBOSOW SPRZEDAJE PAJAKA JAKO NIE WYSEKSOWANEGO!
Jest śmieszne.Każdy może tak robić, głupota i nie wiedza nie jest usprawiedliwieniem.To tak jak byś wysłał komuś a.metalike zamiest p.metaliki.
Aha zapomnialem ze glos ma jeszcze konkurencja. No faktycznie w takim przypadku to nie mam co juz sie wiecej odzywac :-)
-
> OSZUST
Jak widzisz mam tez grupe ludzi ktorzy byli zadowoleni z moich przesylek. Twoi zadowoleni sa w 100%? Pajak nie wyseksowany to taki u ktorego nie mozna definitywnie stwierdzic plci a te dwie sprzedawane przezemnie A.versicolor takie wlasnie byly.
-
"wcześniej pisałem, że wszystko ok, bo do głowy mi nie przyszło, że do mnie też mógłbyś samca wysłać i w dodatku dorosłego:/ cieszyłem się, przyszedł fajny pajączek, płeć jak pisałeś nieznana więc nie bawiłem się w dokładne oglądanie."
rozumiesz czy jakoś wytłumaczyć??
faktycznie z 3 tygodnie minęły i pewnie kolejne 2 miesiące żyłbym w nieświadomości, gdyby nie sprawa z Juravielem.
nie sądziesz, ze dwie takie same pomyśli jak na ponoć doświadczonego hodowcę to trochę dziwnie brzmi??
piszesz, ze nie mozna definitywnie płci sprawdzić?? jak to nie?? kompetencji brak, albo dobrej woli!!!
uważam, że po prostu nas oszukałeś(mimo iż masz wiele pozytywnych opinii) korzystając z pola manewru jakie daje określenie "niewysexkowany", więc formalnie nie można Ci nic zarzucić. jakos nie wydaje mi się, żeby hodowca, który podobno wie jak wyglądaja bulbusy i siedzi te kilka lat w terrarystyce miał wieksze kłopoty z ustaleniem ewidentnie widocznej płci ode mnie.
widze, ze nie chcesz się przyznać ani uznać swojej winy więc dalsza polemika i tak nie ma sensu.
-
Masz o boski i oceniaj. Piwo u mnie jezeli Ci sie uda. L8 podobnie jak te A.versicolor. I co jestes w stanie ocenic? To wlasnie nazywam pajakiem nie wyseksowanym a zeby nie bylo niedomowien wole sprzedac to co mam poswiecajac swoj czas i robiac zdjecia
http://www.RED689.neostrada.pl/IMG_0000.jpg
-
> nie sądziesz, ze dwie takie same pomyśli jak na ponoć doświadczonego hodowcę to trochę dziwnie brzmi??
Nie uwazam sie za doswiadczonego hodowce ale amatora ktory potrafi zauwazyc bulbosy u pajaka u ktorego je widac. Jezeli Ty nie zauwazyles ich do tej pory (a to co sie kupilo z zasady sie oglada..) i ja nie musialem zwlaszcza ze moj czas jest ograniczony.
-
widze, ze nie chcesz się przyznać ani uznać swojej winy więc dalsza polemika i tak nie ma sensu.
Winy? Czy nie jestes w pelni swiadom ze kupujac pajaka nie wyseksowanego mozesz liczyc sie zarowno z samcem jak i samica? To ze ciezko bylo go wyseksowac o ile bylo to wogole mozliwe sam dales przyklad. Zapierajac sie po raz kolejny jeszcze raz mowie ze jak dla mnie to stwierdzenie oznacza zakonczenie debat z mojej strony. Reszte jezeli ktos przeczyta uwaznie zauwazy w pozostalych postach.
-
Niesexowany tyczy się nie dosołych osobników a te samce versicolor były dorosłe.Jeszcze raz piszę głupota i nie kompetęcja nie tłumaczy winy.Mogłeś poprosić kogoś lub chociaż troche chęci w to włożyć.