Czy miewacie sny z tym związane? Mi akurat dziś śniło się, że mój regius okazal się samicą i złożył 2 jajka i oba się wyklułu ;) Żeby to się zdarzyło za parę lat na serio.
Wersja do druku
Czy miewacie sny z tym związane? Mi akurat dziś śniło się, że mój regius okazal się samicą i złożył 2 jajka i oba się wyklułu ;) Żeby to się zdarzyło za parę lat na serio.
Mi się też śniły fajne rzeczy dzisiaj.. ale terrarystyką nazwać tego nie można.. :P
mi się kiedyś coś napewno przyśniło o terrarystyce, ale co to było nie pamiętam. :/
to jeszcze nic, słuchajcie tego: Śniło mi się, że byłam w jakimś egzotycznym kraju, typu Kuba itp. Wchodzę do takiej miejscowej ubogiej knajpki i zamawiam ich "kulinarna spcjalność". Opasła Murzynka cała w kolczylkach i koralikach proponuje mi przepyszną pieczoną agamę brodatą i wychodzi na zaplecze ją przygotować. Czuję się z lekka skonsternowana, ale cóż - takie mają zwyczaje żywieniowe i jedną awanturą tego nie zmienię. W końcu z ciekawości wychodzę za Murzynką na zaplecze, patrzę, a tam obok welkiej deski do krojenia i tasaka taka ogormna balia, a w niej - kilkanaście agamek brodatych, ale jakich!!! Żółte, czerwone, tęczowe, zielone, niebieskie, w plamy, wszystkie bardzo realistyczne. Pstanowiłąm jedną ukraść, żeby rozmnożyć z moim Agamkiem (który jest samicą tak w ogóle), i wybieram najpiękniejszą agamę myśląc sobie przy tym: "cholera, jak je rozmnoże będzie niesamowity "szpan" w Polsce" :P. I resztę snu spędziłam na patrzeniu każdej z agamek pod ogon, żeby wyselekcjonować samca hehehehe
Nie no double to masę miałaś ;)
o ciup ,jaki sen:P
a brałaś albo piłaś coś przed zaspaniem ?? :P takie snu to ja jeszcze chyba nie miałem :]
ja ciągle lunatykuje i pamietam swoje sny Codziennie śni mi sie że mi pająk uciekł i szukam go po łóżku
Mi też się czesto zwierzaki terraryjne śnią:) Ostatnio mi się śniło jak mi waran jakiś dziwny brązowy uciekł w supermarkecie i znalazł się pod jogurtami:P
Mi się śniło że mój smithi wyliniał i zrobił się 5 razy większy.Obok swojego faunaboxa zrobił jakby pajęczyne i właśnie zdążyłem zobaczyć co jest posiłkiem mojego pająka.Biedna moja kicia:P
mi sie nieraz śni ze ciągle u cieka mi P.Murinus :), chociaż nigdy naprawde jeszcze nie zwiał :)
Mi ostatnio się sniło, że jak się obudziłęm, poszedłem zobaczyć czy crawshayi wykopał sobie tunel. tu się okazuje, że wykopał, przeżarł plastikowe dno pudełka i wygryzł dziurę w drewnianym terra na którym stoi pudełko. Poprostu nie było dla niego bariery przegryzł wszystko na swojej drodzę zasypał terra(terra z agama brodatą, na którym stał jego pojemnik) ziemią. Cała ścianka terra z agamą była przeorana jakimiś tunelami a agam było 3 zamiast jednej. To co było dziwne to to, że prawie całe terra było zasypane ziemią, która wysypała się z pudełka pająka przez dziurkę którą wygryzł , a pudełko było tak z 30/40 razy mniejsze od terra agamy.
to mnie się kiedyś śniło, że dziadek dał mi w prezencie 2 wielkie terra a w każdym chyba po 50 zbożówek ;) Ale też nie takich zwykłych, tylko we wszystkich możliwych kolorach :]
Ja z tego co pamiętam, to mi się śniło, że moja Regi lniała (ona u mnie jeszcze nie lniała i w tym czasie jak mi się to sniło miała manie taplania się w baseniku - tak przez 3 tyg. i w końcu teraz od tygodnia siedzi w kryjówce i nie wychodzi)
Ja mialem kilka tygodni temu naprawde chory sen. Snilo mi sie, ze tuz po przebudzeniu podchodze do terrarium mojego boaska, zeby zapalic swiatlo, patrze, a tam... wylinka. Tyle ze wylinke przeszla rowniez mysz, ktora waz mial w pysku! Po prostu waz przeszedl wylinke w momencie, gdy zlapal ofiare! Najciekawsze jest to, ze wylinka weza zachowala sie w pozycji ataku! Czyli waz mial uniesiony leb, mysz w pysku etc. Wylinka wygladala jak duch boasa trzymajacego w pysku ofiare! Chore!
Mi się śniło, że usambara mnie zaatakowała tj. rzuciłą mi się na twarz... Potem się okazało, że tej nocy uciekł mi samiec irminii...
no comment
Ja niedawno też miałem sen o tematyce terrarystycznej związany niestety z mandatem drogowym który dostałem jakiś czas temu :/ ale wracając do tematu: Jade sobie piekną trasą siekierkowską w Warszawie z nadmierną prędkością i łapie mnie policja, zapraszają do radiowozu, zaczynam się tłumaczyć, że się ucze, nie mam kasy itp, zbieram na węże....... i wtedy policjant sięga po pewien przedmiot na tylne siedzenie........ okazała się, że chwile wczesniej złapali przypadkowo przemytnika zwierząt i zabrali mu Morelie, Caninusy i kilka innych ciekawych węży a skoro ja się tym interesuje postanowowili mi podarować swoją "zdobycz" :) Piękny sen...
Cha cha to dobre.
Ostatnio mialem sen,ze uciekly mi wszystkie ptaszniki...po jakims czasie nie moglem dorwac tylko murinusa(ktorego juz sprzedalem wiec nie wiem co robil we snie) i smithi..do tego na policzku siedziala mi mala versi i strydulowala!:D...jakies schizo:)))
Śnił mi sie wściekle zielony, świecący w nocy murinus, co ciekawe nie mam tego pajączka, innym razem tuz po tym jak kupilem pierwszego zwierzaka miałem sen że rozlazły mi sie po domu młode czarne wdowy...