Witam! Mam żółwia greckiego, który ma coś z jednym okiem. Bardzo często nim mruga, jest troche spuchnięte i powstają tak jakby na jego oku bąbelki. Co to może znaczyć i jak temu zapobiec??
Wersja do druku
Witam! Mam żółwia greckiego, który ma coś z jednym okiem. Bardzo często nim mruga, jest troche spuchnięte i powstają tak jakby na jego oku bąbelki. Co to może znaczyć i jak temu zapobiec??
wysmieja mnie wszyscy ale ja bym rumiankiem sprobowal:) poczekaj na inne odpowiedzi a jak cos bedzie nie tak to tylko do weta!!!!
Najlepiej zadać sobie pytanie: co bym zrobił (a) gdybym miał (a) trochę spuchnięte oko, a na jego powierzchni powstawały bąbelki. Jeśli w takiej sytuacji stosował (a)byś rumianek to zastsuj, jeśli zrobił(a)byś coś innego to też to zrób.
tylko nie wiem czy tak żółwiom można, czy one jakoś inaczej na to reagują.
Nie wiem, ja jakbym miał bąbelki na oku to bym pędził do lekarza.
ja z nim pojade do lekarza w tygodniu tylko zapytałam się tu bo myślałam, że może ktoś wie jak temu zapobiec.
Rumianek, jeśli żółw nie jest uczulony, działa przeciwzapalnie i łagodzi objawy. na pewno warto spróbować, ale diagnozy na forum internetowym to bym się raczej nie spodziewał.
ja mowie jedno rumianek pomaga wiec powinien pomoc ale nie bawmy sie tu w jakies pseudolecznictwo bezweta pewnie sie nie obedzie ale rumianek na pewno nie zaszkodzi!!!!!!!
bazujac na tym co mi się zdarzyło przeczytać to może być zapalenie spojówek (albo cos nie tak z terra albo jakis uraz mechaniczny) i wtedy wet jest niezbedny, moze zapodac jakas masc z antybiotykiem albo krople przeciwinfekcyjne
.. albo niedobór witaminy A i wtedy trzebaby zolwiowi ją podawać az nie zejdzie opuchlizna ..ale chyba awitaminoza by sie objawiła na obu oczach ..
tak czy inaczej rumianek powinien przynieść ulgę
Ok! Dzięki za odp!! Pozdrawiam!!