co zrobić żeby zobaczyć moją irminie ona wcale nie wyłazii siedzi caly czas w tym gnieździe i w nocy też siedzi tam i ja widze raz na 2 tygodnie czy to sie zmienii potem ??
Wersja do druku
co zrobić żeby zobaczyć moją irminie ona wcale nie wyłazii siedzi caly czas w tym gnieździe i w nocy też siedzi tam i ja widze raz na 2 tygodnie czy to sie zmienii potem ??
Pewnie nie juz taka natura tego gatunku. Ja moja tez zadko teraz widze ale wieczorkiem i w nocy zawsze wychodzi.
ogólnie ptaszniki nadrzewne rzadko opuszczaja gniazda :)
co zrobic, zeby zobaczyc?
Jezeli to ma cie uczynic spokojniejszym, to odkryj pajeczyne i popatrz, czy zyje i jak sie ma, alen ie draznij go zbytnio.
nie chodzi o moje ucieszenie tylko mam tego pajaka okolo 2 miesiace a widziallem go ze 4-5 razy chcialbym go poobserwować a nie........ a jak bym jeje zrobił post to by wychodziła wieczorami szukać pożywienia?
raczej nie.....mój cambridgei nigdy nie wychodzi ze swego gniazda. tylko stamtąd pobiera pożywienie. Jeśli chcesz na nią popatrzeć to odkryj to jej gniazdo i se popatrz....ale moim zdanie mnie ma takiej potrzeby.
napewno nie bede jej rozwalał gniazda bo mi szkoda.
a nio i tu sie z wami nie zgodze:)
gdyż moja irminia siedziała w gnieździe przez 2 tygodnie tydzien przed i tydzien po wylince teraz śmiga po całym pudełku ale jednak trzeba uważać żeby jej nie spłoszyć bo zaraz ucieka:)
pogas wczesniej swiatła w pokoju... zapal tylko czerwona zarowke (lampke) poczekaj z 30 minut.. i poogladaj.. w dzien siedza w gniezdzie i nie wylaza, za to w nocy jak jest ciemno, zasowaja az milo... chyba ze zbliza sie wylinka to wtedy faktycznie nie sa aktywne...
rzeczywiście wychodzą po zmroku, moja często wieczorem siedzi przy wejściu do gniazda, a o tym że chodzi po terra informują mnie jej kupska na ścianach i suficie