Fajnie by bylo gdyby bylo wiecej opisanych gatunkow wezy jadowitych
Wersja do druku
Fajnie by bylo gdyby bylo wiecej opisanych gatunkow wezy jadowitych
Mi się zdaje ze szkoda miejsca na tej stronce na weze jadowite lepiej by było gdyby było więcej opisuw węży dusicieli!
To napiszcie, Nook z chęcią je zamieści. Prawda Nook??? :)
Hehe opisy wezy jadowitych spewnościa nie zapchają serwera :)) Co do nowych opisów przydalo by sie ich troche wiecej... np. ptaszników... tylko nie ma kto napisać :)
postuluje za gumowymi wężami one dla was będą odpowiednie o hodowli jadowitych gadzin się rozwodził nie będe gdyż to jest bezesens ale niektórzy są niereformowalni i nie zaakceptują tego że jadowite węże nie powinny być obiektem amatorskiej terrarystyki zostawmy je specjalistą a my zajmijmy się bezpieczniejszymi gatunkami
Wiesz, ja nigdy nie chodowalem, nie choduje, ani NA PEWNO nie bede chodował jadowitych węży lecz chcialbym, żeby opisy takich węży były...Jetsem ciekaw w jakich warunkach żyją, czy mają jakieś cechy szczegolne itp. Proponuje zrobić o tym sonde, bo ta co teraz jest to się stała troch beznadziejna :)
no to lecisz do biblioteki i bierzesz dowolną książke o gadach i tam to masz ja w domu mam przynajmniej 2 ksiazki z których wyczytam o naszych węzach i większości europejskich(w sród nich jadowite) wystarczajaco dużo o innych trzeba poszukac ale a tu powinni być porady terrarystyczne co a jeśli takie zamieścimy to będzie zachęcało do hodowli tych węży więc lepiej żeby opisów nie było
Od cenzury to mamy ponoć Giertycha...... reszta może niech sobie odpusci:)))) nie bardzo wiem jak opis miałby zachęcać do hodowli - chyba zniechecać jeśli byłby rzetelny......
wiesz cenzury wprowadzać nie chce chociaż czasami to dobry wynalazek jak dla mnie powinno być jak najwięcej informacji ale z zasady że jest to portal często odwiedzany przez osoby młode bez doswiadczenia (patrz wiek Matiego który proponuje te opisy)to mogło by to wywołać niepożądany skutek i kilka tragedii a pozatym nawet mimo dokładnych i rzeczowych informacji z zachęcaniem i zniechęcaniem mogło być różnie poczytaj archiwum korda jak się opierał przy tym że będzie hodował węze dla których nie jest w stanie spełnić warunków mimo wszytsko jednak węze jadowite zostawił bym specjalista to jest ten sam kaliber jakby opisy krokodyli różańcowych albo aligatorów zamieszczać bo przecież to jest też promowanie informacji i jak jest prawdziwe w opisie wszystko to powinno zniechęcić
Informacji o sile jadu do zachęcających bym nie zaliczył:)))) Jesli chodzi o "młodych bez doświadczeń" to tyle ich, co sobie pogadają......i tak kupią najwyżej zbożówkę. Jestem za opisami wszystkich możliwych gatunków - traktuję to jako ciekawostkę - nawet jeśli nigdy nie zamierzam ich mieć. Ps. - kwestia fachowców i amatorów może być bardzo dyskusyjna - fachowcy od jadowitych węży są pewnie liczni w Australii (nie tylko oczywiście) - u nas wiecej na ten temat wiedzą niektórzy "amatorzy" a ja z przyjemnością poznałbym streszczenie tej wiedzy..........