na necie niejest ważna ortografia ! i jaki to ma związek z terrarystyką !
Wersja do druku
na necie niejest ważna ortografia ! i jaki to ma związek z terrarystyką !
Ortografia jest ważna wszędzie i wbrew pozorom bardzo przydaje się w życiu...
Nie to nie :-)
No właśnie keNdzierzawiec, zacznij od słownika ortograficznego, bo jak nowicjusze zobaczą twoje błędy, to chyba się załamią.
ptasznikarium mi pomogło. ptasznikarium@wp.pl
FAQ zdaje się robi Atrax R.
1. Jak długo po wylincwe trzeba czekać, aby nakarmić pająka?
2. Co ile dni należy karmić ptaszniki?
3. Mój mały kędziorek się zakopał i nie wychodzi od paru dni - co robić?
4. Mój pajączek zapajęczynował wejście do kryjówkii siedzi tam już kilka dni - pomóżcie co robić?
5. Czym najlepiej karmić małego pajączka?
6. Czy pajączek zje martwego "robaka"?
7. Podałem pajakowi mączniaka, a ten (mączniak) się zakopał - co robić?
8 Jakie podłoże jest najlepsze dla pająka i dlaczego takie?
9. Mojemu pająkowi wyciekło coś przeźroczystego z takimi brudami na moją rękę - co to może być i dlaczego wyciekło (podobno odchody są białe)?
10. Mój pajaczek ma 1,5cm długości - która to wylinka?
11. Mój pająk ma mocno gruby odwłok, że aż się świeci - dlaczego, czy on nie pęknie?
12. Czy mogę brać mojego pająka na rekę?
13. Mój pajączek wsuwał codziennie świerszczyki/mączniaki i nagle przestał; nie je już od paru dni/tygodni - czy on się chce zagłodzić na śmierć?
14. Jak przekonać rodziców/dziewczynę do kupna ptasznika?
15. Mój pajączek przeszedł wylinkę; patrzę, a on nie ma jednego odnóża - dlaczego, czy mu ono odrośnie?
16 Ile wylinek przechodzą pająki?
17 Po ilu wylinkach mój pajączek będzie dorosły?
18. W czym trzymać 0,5cm pajączka?
19. Jak najlepiej i czym ogrzać terrarium?
20 Czy pajaki widzą czerwone światło?
21. Czy pająk musi mieć oswietlone terrarium przez okres tylu godzin, ile jest podane w opisie?
22. Jak utrzymać (zmierzyć) wymaganą wilgotność w pojemniczku po kliszy?
23. Mój pająk ma wyczesany odwłok - kiedy mu odrosną włoski?
Heh..., chyba tyle starczy z mojej strony - może jeszcze ktoś coś podrzuci, a nie pisze, jaki to dobry pomysł na FAQ...?
jeszcze moze, "jakiej wielkosci swierszcze podawac malemu pajączkowi" i "czy moge mu dac kątnika", tez sie czesto powtarzało.
no to ok wszyscy robimy FAQ ;)
stary ten co wymyślił ortografie to dlamnie było komplety dewiat społeczny jakiś poco to komu jak ó i u brzmią identycznie wiem że kiedyś wymawiało sie je innaczej ale teraz tego niema więc poco ta ortografia ??????
wlasnie zaholere niewjem poco komóta ortografja.
Bjedni óczniowje wpotstawufkah maia tylko urwanjedópy stom ortogarafjom imjej czasó nawarznieisze sprawy ...
...jesli musiales/as przeczytac powyzszy tekst wiecej niz raz, zeby "zatrybic" o co chodzi - masz odpowiedz na pytanie "po co komu ortografia" :-)