-
nie róbcie tego w domu, czyli ucieczki ptaszników
-
Re: nie róbcie tego w domu, czyli ucieczki ptaszników
mi samiec albopilosum tak nawiał pare dni temu 
-
Najlepszy sposób - sprawdzać co dzień, dwa "terra" i problem się nie pojawi... Jak ktoś nie ma czasuna kontrolę, to niech ograniczy liczbę gatunków. Amen.
-
Wystarczył właśnie "dzień, dwa" by z nieznacznie napoczętego otworu wentylacyjnego zrobiło się takie coś ja widać na zdjęciach. Poza tym tego typu problemy mają największe szanse wystąpienia w czasie naszego wyjazdu. Dobrą metodą jest zbiorcze trzymanie małych pudełek we wspólnym akwawium, uciekinierowi może się już nie chcieć wspinać na szybę i zwiedzać świat. Przykrycie też nie zaszkodzi.
Ale ogólnie koncepcja częstego sprawdzania jest jak najbardziej słuszna.
-
miałem identyczną sytuacje z H.shmidti L8
-
A mi sie takie cos nigdy nie zdazylo i nawet nie widzialem zeby otwor wentylacyjny byl choc troszke nadgryziony:/. Jak zaczynalem z terrarystyka to wlasnie mnie przed tym przestrzegano.. ale gdy juz troche sie w to wczulem pomyslalem ze to brednie..:/. No ale chyba jednak niee..:]
-
heheh moje kombinują ale jeszcze im sie nie udało :P
powodzenia w szukaniu jak sie jeszcze nie znalazły ;]
-
Rok temu nawial mi C.crawshayi L4 przez otwor na raczke w faunaboxie....do dzis go nie znalazlem...R.West w mailu do mnie napisal mniej wiecej cos takiego"wszystkie podziemne pajaki gdy juz uciekna z terra lub pojemnikow szukaja szczeliny w podlodze gdzie sie ukryjwaja..ale prawie zawsze zdychaja (spiderlings)maluchy z przesuszenia..."powodzenia w poszukiwaniach Werni
-
-
Poecilotheria waski
Guest
Uprawnienia umieszczania postów