Przesadzasz...
Wersja do druku
Przesadzasz...
biruit_ka wątpię że adderowi cos wypadło tak że urwał mu się świat i wtedy niemógł mnie o poinformować że nieprzyjedzie po pająka,zwłaszcza że napisałem mu juz na samym początku że zależy mi na czasie,ponieważ pieniądze mi były wtedy bardzo potrzebne.
Jak miał przyjechać tak minęło 8dni(zero odzewu),aż dopiero sie coś odezwał z następną już kolejną ściemą,że wysle pieniadze 25maja co było kolejnym kłamstwem.
P.S. biruit_ka skoro go tak bronisz,to on ma 5lat?,żeby takie brednie wypisywać i przez ten cały czas ściemniać ze wszystkim,czy on nieumie myślec ani troche logicznie,że jeśli od kogoś zobowiązał się kupić coś i ustalił termin wpłaty(nie jeden zresztą...) to powinien za tego pająka zapłacić!!!
Chyba że ktoś obdarowywuje na tym forum jakimiś rzadszymi i droższymi pająkami o czy jeszcze niesłyszałem i pewnie nieusłyszę jeszcze długo...chyba że od Ciebie biruit_ka ?
biruit_ka wątpię że adderowi cos wypadło tak że urwał mu się świat i wtedy niemógł mnie o poinformować że nieprzyjedzie po pająka,zwłaszcza że napisałem mu juz na samym początku że zależy mi na czasie,ponieważ pieniądze mi były wtedy bardzo potrzebne.
Jak miał przyjechać tak minęło 8dni(zero odzewu),aż dopiero sie coś odezwał z następną już kolejną ściemą,że wysle pieniadze 25maja co było kolejnym kłamstwem.
P.S. biruit_ka skoro go tak bronisz,to on ma 5lat?,żeby takie brednie wypisywać i przez ten cały czas ściemniać ze wszystkim,czy on nieumie myślec ani troche logicznie,że jeśli od kogoś zobowiązał się kupić coś i ustalił termin wpłaty(nie jeden zresztą...) to powinien za tego pająka zapłacić!!!
Chyba że ktoś obdarowywuje na tym forum jakimiś rzadszymi i droższymi pająkami o czy jeszcze niesłyszałem i pewnie nieusłyszę jeszcze długo...chyba że od Ciebie biruit_ka ?
Tony a co to za aluzja?.. Jezeli tak bardzo być potrzebował tych pieniędzy to poprostu byś go sprzedał, jesli nie sprzedaleś do tej pory to nie była to sprawa życia i śmierci, wiec po co te całe wywody, które jakby nie patrzeć osmieszają Twoja osobe. Nie znam CIe, nic do CIebie nie mam, ale to chyba nie tylko dla mnie dosyć zabawne, jak widać po postach poprzednich forumowiczów.
pozdrawiam
Potrzebowałem wtedy naprawdę pieniędzy,wystawiłem na sprzedaż tą samiczkę licząc że uda mi sie to w normalnym tempie załatwić.
biruit_ka napisz skąd miałem wiedzieć że trafię na takiego oszusta i że w ten sposób to się potoczy,adder miał wpłacić pieniadze 2dni pozniej jak sie zgłosił po pająka,lecz okazało sie że przez ten cały czas kręcił i kłamał co do tego co mówił.Napoczątku sądziłem,że niektóre rzeczy przydarzyły się przypadkiem,lecz na dłuższą metę okazało się że to nie jest wcale żadnym zbiegiem okoliczności,a to że zaczął kombinować najpierw,że przyjedzie po pająka osobiście to uważałem za normalne,ponieważ nieraz się tak umawiałem z ludzmi którzy kupowali ode mnie zwierzaki głównie były to ptaszniki i wszystko zawsze było wporządku zawsze,póki na tej drodze teraz nie stanął człowiek,który okazał się fałszywy w swoich poczynaniach czyli adder.
ja nie bardzo rozumiem w jakim stopniu cie oszukał? - zarzuty bezpodstawne - sprzedaj komu innemu - proste!!
Teraz tak też będe musiał zrobić,ale chodzi mi głównie o to,że miał za pająka wpłacić pieniądze,co się niestało,a pieniądze wówczas były mi bardzo potrzebne co mu jeszcze wyszczególniłem na samym początku,że zależy mi bardzo na czasie!!!,a on poprostu poleciał w ..uja,kombinując cały ściemniająć,że wyśle mi przelew podając termin kiedy go dokona,nastepnie zaczął ściemniać,że przyjedzie po pajaka osobiście czego nie zrobił,nie uprzedził mnie też,że nie da rady przyjechac,aż po 8dniach odezwał sie że wysle mi kasę w środę 25maja,pieniądze te tak samo niedotarły.
www.wiem.onet.pl
definicja-1. oszust, kłamca, który swymi wątpliwymi zdolnościami i kwalifikacjami zwodzi ludzi, czerpiąc przy tym korzyści z ich naiwności....
jakos on z tego korzysci nie mial....
a tak jak mowi monika gdyby tak bardzo zalezalo ci na sprzedarzy to sprzedal bys juz dawno nawet zszedlbys z ceny bo wcalnie nei jest jakas super atrakcyjna....
tak wiec napij sie herbatki z melisy czy cos i poczekaj na kupca.....ktory tym razem wplaci kase ;p
:]
Po raz drugi postawiłeś na rzetelność. Piękny wywód, bardzo interesująca puenta.
I niby ja jestem oszustem. Gdy po raz pierwszy odezwałem się po twego cudnego pajączka i ustaliliśmy szczegóły transakcji stwierdziłeś, że jednak wolisz więcej pieniędzy. Urządziłeś sobie aukcje za moimi plecami. Luz, nie poinformowałeś mnie o zmianie zdania a tylko dodałeś wzmiankę w ogłoszeniu, że zwierzak jest dalej dostępny. Głupie tłumaczenie się tym, że gość, który mnie podkupił miał mnie o tym rzekomo poinformować. Było ordynarnym chamstwem. Żadna taka wiadomość do mnie nie dotarła. Następnie, gdy skontaktowałem się z tobą łaskawie napisałeś, że pająk cieszy się dużym zainteresowaniem i wolisz go sprzedać za większa gotówkę. A sprzedawaj sobie go, komu chcesz a nie pisz mi żebym dopłacił jeszcze do niego, bo inaczej trafi do kogoś innego. Z tego, co widać nikt go nie wziął. Po kilku dniach odezwałeś się z propozycja odsprzedania mi ponownie tego pajączka po pierwotnej cenie. Zgodziłem się na ta propozycje… O tym właśnie biedny tony zapomniał dodać. Nie wydaje ci się gościu że takie zachowanie jest prostackie ?!!
Jako pierwszy złamałeś umowę. Próbując pogonić ta avi komuś innemu, gdy już byliśmy umówieni. Jeżeli zależało ci bardzo na pieniądzach to nie trzeba było odrzucać mojej oferty. Zgubiła cię żądza pieniądza.
Uważasz się za znakomitego hodowcę a tak naprawdę to użalasz się nad sobą.
Przestań się poprostu pogrążać tym ściemnianiem,bo jakoś ci to niewychodzi.
To że jesteś kłamcą nic tego nie zmieni !!!